Fiets/vaarvakanties

Varen en fietsen in Nederland, België en Frankrijk

Wat is een fiets-vaar-vakantie?
Tijdens onze fiets-vaar-vakanties reist uw hotelkamer -en uw kok!- met u mee. De Feniks is een varend hotel met 7 comfortabele gastenverblijven. U overnacht elke nacht in hetzelfde bed, maar heeft elke dag een ander uitzicht.
Uw persoonlijke wensen zijn voor ons belangrijk en we varen daarom met kleine gezelschappen tot maximaal 14 personen. Er is een gastvrije en ongedwongen sfeer waardoor u zich snel zal thuis voelen op de Feniks. De hutten zijn zoals op alle schepen niet groot, maar comfortabel met airco en eigen douche/toilet.

U kunt uw eigen fiets meenemen, maar ook aan boord huren: hybride fietsen met 24 versnellingen en elektrische fietsen.
’s Morgens wordt lekker ontbijt geserveerd en maakt u uw eigen lunchpakket voor die dag klaar (sandwiches, fruit en iets te drinken). Doorgaans begint u rond 9 uur te fietsen. Het schip vaart intussen naar de volgende bestemming. U fietst veelal over rustige wegen of fietspaden en langs mooie plekjes. De dagelijkse fietsafstanden variëren – afhankelijk van uw reis – van ca. 40 tot 60 kilometer. Dat is 3 tot 4 uur fietsen op een dag.

Wilt u langer of korter fietsen, of bent u liever met zijn tweeën, dan is dat mogelijk. U krijgt dan de informatie die u nodig heeft, maar bent dan zelf verantwoordelijk voor de route. Op verzoek is er een gps beschikbaar met de fietstocht voor die dag. Aan het einde van uw fietsdag komt u weer aan boord.

Heeft u een dag geen zin om te fietsen? Blijf dan aan boord van het schip om te genieten van het landschap, zoek een lekker plekje op het zonnedek of in de salon. Dat is nu juist wat een fiets-vaar-vakantie zo bijzonder maakt!
‘s Avonds wordt aan boord een driegangendiner geserveerd. Koffie, thee, en water zijn gratis beschikbaar; bier, wijn of frisdrank zijn tegen betaling verkrijgbaar. De avond kunt u in de salon, aan de bar of buiten aan dek van het schip doorbrengen.
De reisleiding organiseert een voorbespreking voor de fietstocht van de volgende dag en biedt een aantal keren ’s avonds een stadswandeling aan. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.
De ligplaatsen van de Feniks zijn meestal in of dichtbij het centrum van een stad of dorp. Bezienswaardigheden, attracties, musea en ook winkels zijn daarom vrijwel altijd op loop- of fietsafstand.
Tot ziens aan boord van de Feniks !